Publisert 4. februar 2000

Dominion Gass lanserer nå en mobil gassfabrikk, slik at man kan få egne fyllestasjoner og produksjonsanlegg for ulike typer gasser både onshore og offshore.

HAR TRO På GASSFABRIKKEN: Dag Bogetvedt i
Dominion Gass. (Foto: DOMINION GASS)

Gassfabrikkene er modulbasert og bygget inn i konteinere, og kan også tas med offshore. Fra gassfabrikkene kan man få både industrielle gasser og dykkergasser.

– For å forklare det enkelt, så har vi nå mulighet til å ta en gassfyllingsfabrikk ut til kundene, til motsetning fra å transportere store mengder sylindere over lange avstander. Det sier seg selv at dette blir en mer fleksibel løsning, forklarer daglig leder Dag Bogetvedt i Dominion Gass i en pressemelding.

Den første mobile fabrikken fra Dominion ble satt i drift i Ghana i juli, men Bogetvedt tror løsningen er interessant også for selskapets kunder i Norge. Han ser for seg at dette vil være en nyttig nyvinning for større prosjekter som har kontinuerlig behov for ulike gasser.

– Med en mobil fabrikk slipper kundene naturlig nok å vente på levering av flasker og tanker. Dette er det første systemet i sitt slag i verden, og morsselskapet vårt i Skottland har derfor tatt patent på løsningen, sier Bogetvedt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger