Publisert 4. februar 2000

Etter at det Tromsø-baserte selskapet Front Exploration i generalforsamling i dag besluttet avvikling, har Dong Energy inngått avtale om å overta og videreføre selskapets aktiviteter. (Foto: Front Exploration)

Styret og administrasjonen i Front Exploration AS har over tid arbeidet med å finne en langsiktig finansiell løsning for selskapet.

Det er nå fremforhandlet en løsning med Dong Energy som innebærer at Dong overtar lisensporteføljen og selskapets ansatte. Front Exploration AS vil som selskap bli avviklet etter at alle forpliktelser er håndtert. Styrets foreslåtte løsning ble vedtatt på dagens ekstraordinære generalforsamling.

«Olje- og gassindustrien beveger seg nordover, og det samme gjør Dong Energy. Forut for avtalen med Front Exploration var Dong Energy allerede deleier av selskapet, og når situasjonen til slutt fremstod riktig, ble det naturlig, og i begge selskapers interesse, at Dong Energy viderefører Front Explorations aktiviteter», skriver Dong i en melding.

– Dette er en naturlig konsekvens av vår satsing i nord, sier administrerende direktør i Dong E&P Norge Anders Mørland.

– For oss er dette en veldig positiv utvikling som viser at vi skal styrke oss ytterligere når det gjelder oljeleting i Norge. Særlig skiller Nord-Norge seg ut som et viktig område for oss, påpeker Mørland.

Med Front Explorations veletablerte tilstedeværelse i Tromsø er det ifølge Dong naturlig for selskapet å bygge videre på denne. Universitetet i Tromsø er med sitt fokus på forskning og utdanning innen olje- og gass en viktig leverandør av kompetanse til oljeindustrien. Tromsø er et hensiktsmessig knutepunkt i nord med gode forbindelser til andre sentrale steder i Nord-Norge og landet forøvrig.

– Vi er glade for at Dong Energy ønsker å satse ytterligere i nord ved å overta aktivitetene i selskapet og dets ansatte sier Yngve Vassmyr, administrerende direktør i Front Exploration.

– Dette gir Dong Energy en god anledning til å være etablert i vår nordligste landsdel, sier Vassmyr.

– Vi er glade for å beholde de tidligere ansatte i Front Exploration i Tromsø, som nå skal bli en fullintegrert del av Dong Energy, der hovedkontoret i Norge ligger i Stavanger, sier Mørland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger