Publisert 4. februar 2000

Dong investerer i det nordnorske oljeselskapet Front Exploration AS og spytter 75 millioner kroner inn gjennom en rettet emisjon.

Investeringen skal være modnet fram gjennom diskusjon med Troms Kraft og Dong Energy i forbindelse med Dong Energys salg av aksjer i Nordkraft og Salten Kraftsamband.

– Les også: Dong gjør milliardsalg innen norsk kraft

Front Exploration har det siste halvåret jobbet mot potensielle partnere som kan stryke selskapets finansielle og operasjonelle situasjon.

Nå vil Front Exploration forsterke satsingen i nordområdene, og selskapet skal i gang med leteboring i en rekke brønner i nordnorske farvann. Den første letebrønnen som skal bores er Heilo, som ligger mellom Goliat og Nucula. Boreoperasjonen er planlagt å starte høsten 2011. Heilo opereres av GdF Suez.

– Dong Energy har en bred portefølje på norsk sokkel fra leting til produksjon. Deres kompetanse og erfaring vil sammen med de to andre hovedeierne, Troms Kraft og SpareBank1 Nord-Norge, bidra til å gi Front Explorartion nødvendig robusthet i kommende konsesjonsrunder. Front Exploration er svært tilfreds med å ha to sentrale aktører i nordnorsk næringsliv i den videre satsingen, sier administrerende direktør i Front Exploration, Yngve Vassmyr, i en pressemelding.

Fortsatt gjenstår formelle avklaringen før avtalen er gjennomført.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger