Publisert 4. februar 2000

Dong og Noreco har inntatt skyttergravene i striden om hvilken reparasjonsløsning som skal brukes på Siri-feltet. – Vår løsning er den eneste mulige og tilstrekkelige løsningen, sier Dong nå.

SKADET: Lagertanken på Siri har blitt skadet.
(Ill.: DONG)

I går kunngjorde Dong at de hadde kommet fram til en løsning for reparasjon av Siri-feltet på dansk sokkel. I 2009 ble det oppdaget sprekker i en oljetank på havbunnen, og feltet var stengt ned i flere måneder. Deretter ble en midlertidig reparasjon gjennomført, og feltet satt i produksjon igjen. Siden da har partnerne Dong (operatør, 50 prosents andel) og Noreco (50 prosents andel) sett på ulike løsninger for å reparere skadene.

Les også: Endelig reparasjon av Siri

Kort tid etter at Dong sa de hadde funnet en løsning, gikk Noreco ut og sa at de var uenige i Dongs løsning, og nektet å være med på å betale den regningen på to milliarder danske kroner. Nå svarer Dong, som allerede har signert kontrakt med Subsea 7 for reparasjonene, på Norecos utspill.

Les også: Noreco motsetter seg Siri-reparasjoner

Les også: Subsea 7 får milliardkontrakt med Dong

– Vi regner vår løsning som den eneste praktisk gjennomførbare og tilstrekkelige reparasjonsløsningen som så fort som mulig og i tråd med lovverket kan sette Siri-plattformen i en stand som oppfyller regelverkskrav både når det gjelder sikkerhet og miljø, skriver Dong i en pressemelding.

– Som operatør vil ikke Dong inngå kompromisser i miljø- og sikkerhetsspørsmål, og derfor vil vi fortsette arbeidet med den permanente løsningen. En god operatør forventes å gjennomføre sine operasjoner på en trygg og miljøforsvarlig måte i tråd med sikkerhetsregelverket på dansk sokkel. Vår lisenspartner er forpliktet til å støtte oss i arbeidet med å sikre forsvarlige operasjoner, og skal også ta sin del av utgiftene. Vi agerer på vegne av og til fordel for alle andelshaverne i Siri-området,sier Søren Gath Hansen, visepresident for leting og produksjon i Dong.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger