Publisert 4. februar 2000

Styret i det danske oljeselskapet Dong Energy mistet tilliten til toppsjefen da de oppdaget «usedvanlige ansettelses- og fratredelsesvilkår for enkelte nøkkelarbeidere».

Det danske oljeselskapet Dong skriver i en pressemelding at det samlede styret mistet tilliten til nå avgåtte toppsjef Anders Eldrup etter forhold som er oppdaget de siste dagene.

I forrige uke ble det klart at selskapet skal granskes av den danske riksrevisjonen etter påstander om sløseri. I dansk presse spekuleres det derfor om Eldrups plutselige avgang kan være knyttet til dette. Dette avviser styreformann Fritz Schur, skriver dn.no .

– Beslutningen om Anders Eldrups fratredelse har ingenting med Riksrevisjonens undersøkelse å gjøre, men styret har erfart at Anders Eldrup har godkjent noen usedvanlige ansettelsesforhold for enkelte medarbeidere i Dong Energy. På nåværende tidspunkt er det styrets formodning at det kun dreier seg om gansek få personer som er omfattet av de usedvanlige ansettelsesvilkårene, sier han.

Men for å avdekke omfanget, har styret satt i gang en ekstern advokatundersøkelse.

Den tidligere Dong-sjefen vil heller ikke få utbetalt 17 millioner kroner i fallskjerm med det første.

– Fratredelsesvilkårene tar vi først stilling til når vi har resultatet av undersøkelsene. Anders Eldrup har altså ikke fått tilsagn om den fratredelsesgodtgjørelse som har vært nevnt i mediene, sier Schur.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger