Dong terminerer EPC-kontrakten for Hejre-plattformen

(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
Publisert 29. mars 2016

Plattformen vil ikke bli ferdigstilt, og Hejre-prosjektet i sin nåværende form vil bli stoppet. Det skriver Dong Energy i en melding tirsdag.

I årsrapporten for 2015, utgitt 4. februar 2016, kunngjorde Dong at selskapets Hejre-prosjekt i dansk sektor av Nordsjøen fortsetter å være i en utfordrende situasjon, og at første olje i 2017 ikke lenger er et sannsynlig scenario.

Siden det har Dong jobbet tett sammen med partner Bayerngas Norge og leverandørene for å finne den beste veien videre for prosjektet.

En sentral utfordring for prosjektet har vært at leverandørkonsortiet, bestående av Technip og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), ikke har vært i stand til å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser under EPC-kontrakten (engineering, procurement and construction), ifølge selskapet.

Ifølge Dong har dette blant annet resultert i betydelige forsinkelser i gjennomføringen av Hejre-prosjektet.

– Dong og Bayerngas har ikke lenger tillit til leverandørkonsortiets evne til å levere plattformen, og mener konsortiet misligholder sine kontraktsforpliktelser, skriver selskapet.

Terminerer kontrakt

På bakgrunn av dette har Dong Energy og Bayerngas Norge i dag gitt varsel om oppsigelse av EPC-kontrakten med leverandørenkonsortiet med umiddelbar virkning. Dette betyr at plattformen ikke vil bli ferdigstilt, og at Hejre-prosjektet i sin nåværende form vil bli stoppet.

David B. Cook, EVP i Dong. (Foto: DONG Energy A/S)
David B. Cook, EVP i Dong. (Foto: DONG Energy A/S)

– DONG Energy og Bayerngas har i dag besluttet å terminere kontrakten for Hejre-plattformen på grunn av leverandørkonsortiets vesentlige brudd i sine kontraktsforpliktelser under EPC-kontrakten for design og bygging av Hejre-plattformen. Vi vil nå ta et skritt tilbake for å i fellesskap evaluere den beste veien videre for Hejre-feltet, sier David B. Cook, konserndirektør i Dong Energy.

Dong og Bayerngas er enige om at Dong vil kontrollere oppsigelsesprosessen mot leverandørkonsortiet på vegne av Hejre-prosjektet. Selskapene vil nå vurdere alternative måter for utvikling av feltet. Ifølge Dong kan de derfor ikke gi en dato for første olje for Hejre-feltet.

Dong og Bayerngas vil jobbe tett med danske myndigheter i prosessen fremover, ifølge selskapet.

(Illustrasjon: Dong)
(Illustrasjon: Dong)

 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger