Publisert 4. februar 2000

Robert Dudley, toppsjef i BPs samarbeidsprosjekt med russiske investorer TNK-BP kan bli bannlyst fra å drive forretningsvirksomhet i Russland i tre år på grunn av en arbeidsrettdomstol.

TNK-BP har den siste tiden vært hjemsøkt av problemer og krangling mellom de russiske investorene i sammenslutningen AAR og BP. Tidligere i uken reiste toppsjef Dudley ut av Russland for å drive selskapet på hemmelig adresse, og nå melder russiske myndigheter at han kan bli forbudt å drive et russisk selskap i tre år.

Russiske arbeidslivsmyndigheter har påpekt brudd på lovgivning i TNK-BP, og om disse bruddene ikke blir rettet opp, kan Dudley bli trukket for rettet og bli fradømt muligheten til å operere som sjef i et russisk selskap.

Dudley er ikke den eneste utenlandske TNK-BP-ansatte som har forlatt landet, og nå har det gått så langt at sjefen for selskapets Gassdivisjon, Viktor Vekselberg, har utarbeidet en liste over alle de ledige stillingene selskapet trenger ny folk til som følge av de ansattes eksodus.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger