Dvalin-kontrakt til PG Flow Solutions

Foto: Harald Pettersen, Statoil
Publisert 11. september 2017

Vestfold-selskapet PG Flow Solutions har blitt tildelt en kontrakt av Aibel for å levere en kjemikalie-injeksjonspakke til Dvalins tie-back til Heidrun topside EPCI-prosjektet.   

PG Flow Solutions skal bygge og levere en kjemikalie-injeksjonspakke på 8,5 x 3,8 x 3,0 meter. Pakken er del av den nye M40-modulen som skal installeres på Heidrun-plattformen. Kontraktsverdi er ikke oppgitt.

– Pakken er teknisk kompleks på grunn av svært lav, minimum væskestrømningshastighet, som gjør det krevende fra både et pumpe- og overvåkningsperspektiv. Kjernekompetansen vår ligger i integrerte væskehåndteringsløsninger, og vi tror det er dette som sikret oss denne kontrakten, sier Roy Norum, konsernsjef i PG Flow Solutions.

Alt arbeidet skal utføres på selskapets primære fabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold. PG Flow Solutions skal lede prosjektet som underleverandør til Aibels ingeniørkontor i Asker.

Den sluttførte kjemiske injeksjonspakken skal leveres til Aibels verft i Haugesund. Levering er planlagt i første kvartal av 2018.

– Vårt ultramoderne anlegg i Sande er ideelt for fabrikasjon, sammenstilling og testing av denne type injeksjonspakker for offshorebruk. Vi har en omfattende referanseliste for lignende prosjekter gjennom årene, sier Roy Norum.

Aibel er tildelt modifikasjonsoppdraget med å klargjøre Heidrun-plattformen for å motta produksjon fra Dvalin-feltet (tidligere Zidane) i Norskehavet. DEA Norge er operatør på Dvalin-feltet. På Heidrun vil gassen bli delvis prosessert i en ny modul før den blir transportert i en ny eksportrørledning til Polarled, som igjen går inn til gassterminalen på Nyhamna.

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen energisektoren, maritim næring, akvakultur og landbaserte prosessindustrier. Selskapet har sin opprinnelse fra pumper og pumpesystemer. Selskapets hovedkontor ligger i Hvalstad, Asker, med hovedfabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold og i Worcester, Storbritannia. Selskapet har også et fabrikasjonsanlegg i Al Khobar i Saudi Arabia og et serviceanlegg i Ningbo, Kina.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger