Publisert 22. mai 2006

For å hindre at nordsjødykkere presser seg og får senskader, krever NOPEF at de må få en karriereplan som sikrer dem jobb etter endt dykkerkarriere.

En nordsjødykker holder ikke ut mer enn 8-10 år på grunn av belastningene ved dykking. Videreutdanning og karriereplan vil hindre mange dykkere fra å presse seg for hardt, sier inspektør i NOPEF, Leif Johansen, til NRK.

– Denne utdannelsen har samfunnet bruk for. Ved å satse på utdanning, videreutdanning og karriereplan vil du få ut ressurspersoner i den andre enden, i stedet for sosialklienter som har vært tilfellet til i dag, sier han.

NOPEF viser til at brannmenn har en karriereplan som gjør at de har en jobb å gå til når de ikke lenger har helse til å være operative brannmenn.

Fagforbundet mener en tilsvarende plan for dykkerne også vil sikre at deres livsviktige kompetanse blir i selskapene.

Johansen, som selv var nordsjødykker i 15 år, peker på at dykkerpersonellet også kan anvendes innen generell undervannsteknologi: – Vi har dykkerløse systemer og hvis man ser framover vil mer og mer bli undervannsinnstallasjoner på bunnen av Nordsjøen. Dette er høyteknologi, og vi trenger dette personellet. Vi trenger slett ikke sosialklienter som har senskader fra dykking.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger