Publisert 4. februar 2000

Oljeselskapene gravde dypt i lommene for å sikre seg dypvannslisenser i Mexicogulfen, da amerikanske myndigheter la lisensrunde 224 og 206 for salg.,Til sammen 3,7 milliarder dollar, eller 19 milliarder kroner, valgte oljeselskapene å love bort da det amerikanske forvaltningsbyrået Minerals Management Service inviterte til auksjon i Louisiana Superdome. Den største interessen var knyttet til lisensrunde 206, hvor det kom inn bud på 615 blokker

Anadarko, sammen med Murphy Exploration og Samson Offshore, slo til med det høyeste budet, pålydende 105 millioner dollar, eller nærmere 530 millioner kroner. Dette var for blokken Green Canyon/432, som ligger på et havdyp mellom 800 og 1.600 meter. StatoilHydro kommer inn på en tiendeplass over de dyreste blokkene i lisensrunden. De bød 68,5 millioner dollar, nærmere 355 millioner kroner, for blokken Green Canyon/480. Denne ligger på et tilsvarende havdyp.

Hess Corporation var likevel det selskapet som bød mest totalt under lisensrunden. De bladde opp til sammen 437,5 millioner dollar, nærmere 2,3 milliarder kroner, for å bli høyeste budgiver på 25 blokker. Flest vinnerbud hadde likevel BP, som la 336,5 millioner dollar, rundt 1,75 milliarder kroner, på bordet for 63 blokker.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger