Publisert 4. februar 2000

Statoil forventer stabil økning i oljeproduksjon på verdensbasis, men når det gjelder Norge er utsiktene dystre.

– Dessverre ser det nokså dystert ut også for 2011. Vi forventer en nedgang i oljeutvinningen på norsk sokkel på nærmere 100.000 fat per dag, sier oljemarkedsanalytiker i Statoil, Sandrine Tørstad, til NTB.

Men selv om utsiktene for Norge er dystre, ser Statoil lyst på verden, og tror god vekst i etterspørsel samt mye ledig kapasitet vil bidra til en forholdsvis stabil oljepris fremover.

Slående stabile
– Oljeprisene har vært slående stabile i år, i sterk kontrast til tidligere år da vi hadde store svinginger. 70-80 dollar fatet er en oljepris som gir tilstrekkelig insentiver for nye investeringer i oljeindustrien. At prisen forventes å holde seg stabil, bidrar ytterligere til investeringslysten. Samtidig er dette et prisnivå som ikke ligger for høyt, slik at det for eksempel hindrer økonomisk oppgang, sier leder Sandrine Tørstad i Statoil oljemarkedsanalyse.

Det er den stabile oljeprisen som igjen kan bidra til gagn for oljeindustrien i Norge skal en tro tørstad. Det forholdsvis høye nivået vil øke investeringslysten, og investeringer både i felt og teknologi kan bidra til å øke utvinningsprosenten.

Oljedirektoratet og Petoro har ved flere anledninger oppfordret sterkt til å øke utvinningsgraden på norsk sokkel. I dag ligger denne på rett under 50 prosent, mens den på verdensbasis ligger på mellom 20 og 30 prosent. Oljeprisen i den siste perioden har ligget mellom 70 og 90 dollar, og den forventes å holde seg relativt stabil i tiden fremover.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger