E.ON inn i Barentshav-lisens

Publisert 18. mars 2014

– En del av vår langsiktige letestrategi for området., E.ON Exploration and Production har inngått avtale med Eni Norge om å kjøpe 20 prosent av Aurelia -lisensen ( PL226/226B ) i Barentshavet. Handelen er en del av E.ON E&P’s langsiktige satsing i Barentshavet, og sender Eni fra 100 prosent til 80 prosents eierandel.

– Barentshavet har vært et satsingsområde for oss siden 2010, og kjøpet av denne lisensandelen er en del av vår langsiktige letestrategi for området, sier Haakon Haaland, Executive Vice President Business Development and Exploration i E.ON.

I 22. lisensrunde ble E.ON tildelt to lisenser – en som operatør, i Barentshavet. Disse to lisensene, PL720 og PL 718 , ligger lenger vest og i et mindre modent område enn Aurelia -lisensen. Den nye lisensandelen gir E.ON E&P en bredere tilstedeværelse i Barentshavet.

– E.ON E&P har nå 31 lisenser i Norge, hvorav ni med operatørskap. Fjorårets produksjon fra norsk sokkel lå på i overkant av 30 000 fat oljeekvivalenter daglig. Kjøpet av Aurelia-andelen, underbygger den videre satsingen vår på norsk sokkel, sier Haaland.

Etter at formalitetene er i boks fordeler 226/226B -andelene seg slike: Eni Norge(80 prosent og operatør) med E.On E&P (20 prosent) som eneste partner.

LES OGSÅ: Nord-Norge blir det nye Nordsjøen

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger