Publisert 16. mai 2008

OPEC bør vurdere å øke produksjonen av råolje, sier Ecuadors president Rafael Correa. Dagens høye oljepris rammer fattige land spesielt hardt, og økt produksjon kan gi lavere pris, framholder han.

NTB

Correa sa på et toppmøte mellom latinamerikanske og europeiske ledere i Perus hovedstad Lima fredag at Organisasjonen av oljeeksporterende land må ta tak i dette problemet. Den høye oljeprisen virker inflasjonsdrivende, tilføyde han.

Oljeprisen fortsetter å stige på de internasjonale markedene. I Asia ble nordsjøolje av Brent-kvalitet notert til 123,25 dollar fatet, opp 62 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet økte med 93 cent til 125,05 i elektronisk handel.

– Jeg mener OPEC må gripe fatt i denne saken fordi den høye prisen rammer alle de fattigste landene som er oljeimportører. Og OPEC-land som vårt eget rammes indirekte, ved at oljeprisen er en av faktorene som fører til inflasjon verden over, sa Rafael Correa.

Ecuador er Sør-Amerikas femte største oljeprodusent, med en produksjon på rundt en halv million fat råolje per dag. Landet sliter med sterk lønns- og prisvekst, og inflasjonen har i løpet av det siste året kommet opp i over 8 prosent.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger