Edda bestiller boligfartøy

Publisert 14. mars 2013
Edda Accommodation, som drives av Østensjø Rederi, har bestilt et boligfartøy og et valgfritt fartøy ved Hyundai Heavy Industries Co, Ltd.

,

Dette neste generasjons offshore boligfartøy, designet av Salt Ship Design, er 155 meter lang og vil ha en total overnattingskapasitet på 800 personer i en- eller tomannslugarer.

Skipet vil omfatte 850 kvadratmeter kontorlokaler, samt rekreasjonsområder som for eksempel treningsstudio, badstue, to svømmebasseng, konferanserom og auditorium.

Det første fartøyet skal leveres i juni 2015.

Nybygget vil bli utstyrt med en hivkompensert teleskopisk landgang med en lengde på 55,5 meter. I tillegg vil et lastedekksareal på 2.000 kvadratmeter, en 120T rigg støttekran og to forsyningsskipskraner, gjøre fartøyet egnet for lasthåndtering og konstruksjonsstøtte.

Fartøyet er også egnet til å operere i arktiske områder.

– På grunn av et velprøvd konsept og betydelig lavere investerings -og driftskostnader i forhold til halvt nedsenkbare boligrigger, vil de nye overnattingsfartøyene være svært konkurransedyktige i et marked med forventet sterk konkurranse. Vi forventer at tilskuddene til flåten vår vil styrke vår posisjon som en global leverandør av førsteklasses overnattingstjenester, sier administrerende direktør Johan Rokstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger