Publisert 4. februar 2000

(Offshore Strategikonferansen 08) Stoler du på at en robot kan utføre enkle oppgaver i forbindelse med undervannsoperasjoner på egenhånd?,Subsea 7 har sammen med SeeByte inngått en samarbeidsavtale for å bygge en helt ny type Autonomous Underwater Vehicle (AUV) som helt uavhengig skal kunne undersøke undervannsinstallasjoner, og utføre enkle oppdrag.

Planen er at den lille AUV’en skal kunne undersøke alt fra rørledninger og stigerør til fortøyninger. Fartøyet skal kunne bli satt i sving fra de fleste vertsinstallasjoner, uten hjelp fra et dedikert støttefartøy på overflaten. Dette håper selskapene vil kunne redusere kostnadene ved enkle undervannsoperasjoner.

Subsea 7 og SeeByte samarbeider med BP og Chevron om prosjektet, og i første rekke skal det bygges en prototyp som først skal testes fra land før rene offshoretester skal utføres.

Dette er ikke første gang Seebyte og Subsea 7 har samarbeidet om slike prosjekter. Tidligere har de bygget en type AUV til inspeksjon av rørledninger. De to selskapene bidrar med ekspertkunnskap innen hvert sitt felt i prosjektet. SeeByte er en ledende leverandør av programvare for automatisering av undervannsoperasjoner. Subsea 7 leverer tjenester og produkter til undervannsoperasjoner for olje- og gassindustrien i hele verden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger