Publisert 4. februar 2000

Eide Marine Services ble tildelt Cat A-kontrakt av Statoil. Nå trenger de flere folk og etablerer Stavanger-avdeling.

Kontrakten det er snakk om går gjennom søsterselskapet til Eide Marine Services, Eide Well Intervention. Den har en potensiell verdi på seks milliarder kroner.

– Eide Well Intervention er ny leverandør i dette segmentet for Statoil og har fått en kontrakt med varighet på åtte år for sitt nybygg som tar i bruk helt ny teknologi, skrev Statoil i en melding tidligere i dag.

Nå trenger Høylandsbygd-baserte Eide Marine Services nye medarbeidere og etablerer Stavanger-kontor.

LES OGSå:

Nye storkontrakter fra Statoil

Kontrakten dreier seg om et såkalt Cat A-fartøy, som brukes til lett brønnintervensjon på medium havdyp (70-450 meter), og har en varighet på åtte år, samt to toårsopsjoner. Kontraktene trer i kraft i april 2015.

– Skipet er utviklet av Eide Marine Services AS og har et nytt hybrid-design. Det seiler som et fartøy og opererer som en rigg. Utformingen gir vesentlig bedre sjøegenskaper enn de andre kjente fartøyspesifikke konsepter i markedet. På grunn av god sjødyktighet vil fartøyet ha høyere oppetid og vil gi en mye høyere produksjonsrate, skriver Eide Marine i en melding.

Fartøyet er 122 meter langt, og 45 meter bredt, og kan huse 120 mennesker.

– Den er spesialtilpasset vedlikehold av brønner, og er den første av sitt slag. I tillegg til at den vil øke effektiviteten, vil det også være sikrere, heter det videre i meldingen.

– Med disse kontraktene på plass, ser vi for oss at vi må engasjere en rekke nye personer. Dette er veldig gledelig for oss å få på plass. Eide holder også på å etablere et subsea-kontor i Stavanger for å spesialisere seg innen brønnservice og subsea-arbeid, heter det videre.

Statoil delte i samme slengen også ut kontrakter til Island Offshore Management, for fartøyene «Island Wellserver» og «Island Frontier», begge allerede på kontrakt med Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger