Publisert 4. februar 2000

Eidesvik og CGGVeritas har startet et felles selskap for drift av seismikkskip. Skipet skal drifte 10 høykapasitets 3D-seismikkskip.

«OCEANIC VEGA»: Skal inn i det nye
samarbeidet. (Foto: EIDESVIK)

Alle skipene skal være på kontrakt med CGGVeritas, og samarbeidet inkluderer også de to nye X-Bow-skipene «Oceanic Vega» og «Oceanic Sirius», som for tiden er under bygging.

– Dette er nok en milepæl i Eidesvik sitt arbeid for å være et kraftsenter for nye og fremtidsrettede skips- og operasjonsløsninger. Partnerskapet er et strategisk viktig steg som viser at det er et fremtidsrettet og stort potensial ved at en internasjonal stor industriell aktør og et dyktig offshore- rederi går i tettere samarbeid der de har strategisk relaterte kunnskaper og kompetanse, sier administrerende direktør Jan Fredrik Meling.

Noen av skipene som skal opereres av det nye selskapet eies også av andre rederier enn Eidesvik. Selskapet vil eies 51 prosent av Eidesvik Offshore og 49 prosent av CGGVeritas. Ifølge en pressemelding fra Eidesvik skal Jan Fredrik Meling, administrerende direktør i Eidesvik, være styreleder i selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger