Publisert 4. februar 2000

Eidesvik har gjennom sitt deleide datterselskap Eidesvik Neptun AS idag inngått en kontrakt med Kleven Maritime AS, for bygging av et subsea skip med levering i andre kvartal 2014.

Kontrakten med Kleven Maritime er på vel én milliard kroner og er dermed den største enkeltsatsingen i rederiets historie.

Skipet er 145 meter langt og 31 meter bredt, er utstyrt med to kraner på hhv 400 tonn og 100 tonn. Lastekapasitet på skipet er 13.500 T. Videre er skipet forberedt for operasjon i arktiske farvann.

Skipet er utviklet av Eidesvik i nært samarbeid med Salt Ship Design og Kleven gruppen. Skipet har fått typebetegnelsen SALT 301 OCV. Det har vært høyt fokus på miljøvennlige løsninger gjennom designperioden og skipet er godt forberedt for å møte fremtidens miljøkrav, også i sårbare områder.

– Vi er veldig trygge på at dette er en riktig strategisk satsing for selskapet da vi har stor tro på markedet fremover for denne skipstypen. Dette styrker vår posisjon som en av de ledende operatører av subseaskip, sier konsernsjef Jan Fredrik Meling i Eidesvik Offshore.

Denne investeringen forventes å gi et betydelig løft i lønnsomheten i selskapet. Den vil gi ca 50 nye arbeidsplasser og øke aktiviten betydelig for Eidesvik.

I tillegg har Eidesvik en opsjon på et søsterskip for levering våren 2015.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger