Publisert 4. februar 2000

Mens ExxonMobil sier det er for lite ressurser rundt Falklandsøyene ser Borders & Southern lyst på fremtiden og har nå hyret inn den norske riggen «Eirik Raude» for boring av to brønner.

TIL FALKLANDSøYENE: «Eirik Raude».

– Oljeressursene ved Falklandsøyene er ikke store nok til å være kommersielt forsvarlige, skal ExxonMobils Brad Corson ha sagt ifølge dokumenter sendt fra den amerikanske ambassaden i London, det kommer frem i dokumenter Wikileaks har offentliggjort.

Ikke funn likevel
Boringen etter olje utenfor Falklandsøyene startet i februar i år etter et opphold på mer enn ti år, og det er for det meste kun små selskaper som er involvert. Desire Petroleum meldte forrige uka at de hadde funnet olje utenfor kysten, men mandag denne uken kom nyheten om at det ikke var spesielt mye olje i reservoaret, men store mengder vann.

Men selv om håpet om store oljefunn utenfor Falklandskysten har blitt mindre for flere, så satser Borders & Southern på boring, og de har nå hyret inn Ocean Rigs «Eirik Raude» til boring av de to første brønnene de borer i South Falkland-bassenget.

Riggen vil ifølge Upstream ankomme området i slutten av fjerde kvartal 2011. Selskapet har fem lisenser som dekker omkring 20.000 kvadratkilometer. Kontrakten omfatter to brønner, med videre opsjon på tre brønner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger