Publisert 4. februar 2000

Ekofisk boligrigg allerede ett år forsinket. ConocoPhillips i uvisse om de nye problemene gir ytterligere utsettelser.

ConocoPhillips vet ennå ikke om de nye problemene med jack-up riggen «Haven,» som skal tjene som boligrigg på Ekofisk-feltet, vil medføre ytterligere forsinkelser.

Riggen ligger På Nymo-verftet ved Eydehavn og utfører testing, men under heving fredag kveld satte seg fast på ca 35 meters høyde, og stod bom fast. Til Arendals Tidende har kilder sagt at årsaken til fastkjøringen skulle være at guidene som styrer bena når riggen heves eller senkes, skal være laget for trange.

– ConocoPhillips er orientert av vår kontraktspartner ‘Jacktel AS’ om vansker i forbindelse med testing av heve og senkesystemene på «Haven,» sier Stig S. Kvendseth, selskapets direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt til oilinfo.no.

– De arbeider med å finne løsninger slik at testingen av systemene kan fullføres. Før testene er avsluttet er det for tidlig å si om dette får konsekvenser for leveringen av «Haven,»‘ som er planlagt til slutten av mai i år. ConocoPhillips avventer leverandørens rapportering om testen, legger han til.

Det er ikke første gang «Haven» havner i trøbbel, blant annet førte opptøyer på Drydocks World-verftet i Indonesia, hvor boligriggen ble bygget under det daværende navnet «Service Jack 1,» til forsinkelser. Etterhvert ble riggen tatt til Norge for ferdigstillelse, og i juni 2010 var planen å være på feltet i desember, mens den opprinnelige planen var at enheten skulle være på plass sommeren 2010. Nå skriver vi april 2011, og riggen er fremdeles ikke klar. Da riggen kom til Norge i juni 2010, anslo Master Marine at prosjektprisen for å få boligkvarteret i ferdig stand var på 2,76 milliarder kroner, inkludert kostnader som ConocoPhillips skal dekke.

@font-face { font-family: «Cambria»; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: «Times New Roman»; }div.Section1 { page: Section1; }

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger