Publisert 4. februar 2000

ConocoPhillips, som er operatør på Ekofisk-feltet, doblet sine inntekter i tredje kvartal til 18,3 milliarder kroner. årsaken er salg av felt og aksjer, men også uten dette gjør selskapet det godt på høyere oljepris.

Uten inntektene fra salg av felt og aksjer, ville inntektene landet på 13 milliarder kroner, 47 prosent høyere enn samme periode i fjor. Dette var på tross av at selskapet produksjon sank fra 1,79 til 1,72 millioner oljeekvivalenter per dag.

Jim Mulva, administrerende direktør i ConocoPhillips, sier ifølge Financial Times at han regner med at nedgangen i produksjon vil bli positivt påvirket av større offshoreprosjekter i sørøst-Asia, LNG-prosjekter i Qatar og Australia, canadisk oljesand og skifergassprosjekter i USA. I tillegg til flere skifergassprosjekter i USA, har selskapet også begynt å bore skifergassbrønner i Polen, på jakt etter den ukonvensjonelle gassressursen også i Europa.

Selskapets omsetning var i tredje kvartal på 295 milliarder kroner, en oppgang fra 242 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger