Publisert 4. februar 2000

Master Marines oppjekkbare plattform som skal brukes som hotell på Ekofisk blir forsinket. Nå er enheten kommet til Norge for å bli ferdigstilt.

EGENTLIG FOR KONSTRUKSJON: De to enhetene
er opprinnelig planlagt til konstruksjonsarbeid.
(Ill.: MASTER MARINE)

Master Marine to oppjekkbare arbeidsplattformer under bygging. Den første har kontrakt med ConocoPhillips for å være hotell på Ekofisk, mens den andre skal installere vindmøller på Statoil og Statkrafts vindpark Sheringham Shoal.

Nå er Ekofisk-enheten forsinket på grunn av dårlig fremdrift ved verftet DryDocks World Graha i Indonesia. Blant annet var det opptøyer på verftet før sommeren, der både biler og bygninger ble brent, og Master Marine måtte flytte prosjektkontoret sitt til et hotell.

Nå er plattformen seilt til Norge og ligger ved Nymos anlegg i Eydehavn. Ifølge Dagens Næringsliv gjenstår omtrent 350.000 arbeidstimer før boligkvarteret som skal huse 450 mennesker er klart.

– Hovedsystemene er testet og fungerer slik de skal, men det gjenstår arbeider med innredningen om bord. Vi tok en beslutning om å fullføre jobben i Norge, sier Master Marine-sjef Per Johansson til Dagens Næringsliv.

Planen er nå å være på feltet til desember, mens den opprinnelige planen var at enheten skulle være på plass i sommer. Johansson anslår at prosjektprisen for å få boligkvarteret i ferdig stand er på 2,76 milliarder kroner, inkludert kostnader som ConocoPhillips skal dekke.

– Vi forstår at arbeidene er blitt litt forsinket, men forholder oss til at selskapet vil klargjøre riggen og levere den før årsskiftet, sier Stig S. Kvendseth, kommunikasjonsdirektør i ConocoPhillips Norge til avisen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger