Publisert 4. februar 2000

Fredag godkjente Olje- og energidepartementet byggingen av ny boligplattform på Ekofisk-senteret. Operatør ConocoPhillips planlegger ytterligere to nye plattformer for Ekofisk-området, med investeringsanslag på rundt 60 til 75 milliarder kroner.

Flere prosjekter planlegges for Ekofisk-området i tiden som kommer, med boligplattformen for Ekofisk-senteret som første prosjekt. Den totale kostnadsrammen for plattformen er rundt ti milliarder kroner. Boligplattformen vil ha 552 sengeplasser, med en kostnad på noe under 20 millioner kroner per seng, opplyser OED. Boligplattformen vil ha en designlevetid på 40 år.

Men boligplattformen er ikke det eneste prosjektet ConocoPhillips har planlagt for feltsenteret.

– Jeg registrerer med glede at det er planlagt flere store prosjekter i Ekofisk-området i tiden som kommer. Dette legger grunnlaget for produksjon fra Ekofisk-området i 40 nye år. Videreutviklingen av feltet vil gi store skatteinntekter og leverandørindustrien mange viktige kontrakter å kjempe om, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en melding.

ConocoPhillips har sendt forslag til program for konsekvensutredning for Ekofisk Sør og Eldfisk II, der det skal være investeringsbeslutning og levering av PUD i 2011.

Ifølge TDN Finans planlegges det 36 nye brønner på Ekofisk Sør, hvorav 35 er produksjonsbrønner og en brønn for injeksjon av borekaks. I tillegg skal det bores syv havbunnsbrønner for å øke vanninjeksjon. Dette vil gi en produksjonsøkning på 25 til 35 millioner kubikkmeter oljeekvivalenter. Utbyggingen av Ekofisk Sør er planlagt med en brønnhodeplattform med 36 brønnslisser og en mulig havbunnsbasert vanninjeksjonsinnretning med åtte brønnslisser.

For Eldfisk II arbeides det med ulike utbyggingsløsninger, og det foreligger en konkret plan om ny integrert fast plattform med 40 brønner, skriver TDN Finans. Boringen skal utføres av en jackup, og arbeidsomfanget er estimert til rundt 35 til 45 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger