Publisert 6. november 2007

1.500 ansatte på oljefeltene Ekofisk og Valhall i Nordsjøen kan bli evakuerte før den forventede stormen Andrea natt til fredag.

NTB

Valhall. (Arkivfoto)

Det er varslet sterk storm natt til fredag, og både BP og ConocoPhillips vil evakuere mange av sine ansatte fra oljefeltene Valhall og Ekofisk.
– Vi har tidlig værvarsel, og dette uværet forventes å nå feltet på fredag, derfor evakuerer vi nå folkene og flyr de i land, sier pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP til Offshore.no.

Har minimumsbemanning
Valhall-feltet vil bli nedbemannet til minimumsbemanning på rundt 30-40 personer, som vil oppholde seg på en helt trygg, nyere plattform fra 2003.

– Valhall-feltet er gammelt, og noen av plattformene har sunket noe i løpet av årene. Luftrommet mellom havoverflaten og kjellerdekket på de gamle plattformene blir derfor for lite, slik at det er mer følsomt for store bølger. For ikke å utsette noen for fare stopper vi produksjonen og opererer med en minimumsbemanning i forbindelse med uværet, sier Geirmo til NTB.

Også noen av plattformene til ConocoPhillips i Ekofisk-feltet er nedsunket, og de samme forebyggende prosedyrene vil derfor foretas her.

Ingen dramatikk
Hvor mange av de 1400 ansatte på Ekofisk-feltet som settes i land, og hvor mange for forflyttes til andre plattformer er fortsatt usikkert.

– Vi planlegger nå hvordan vi skal gjennomføre dette. Det er viktig å få fram at det ikke er noe dramatisk i denne forflytningen av de plattformansatte. Dette er forebyggende prosedyrer som vi gjennomfører fordi vi vil sikre oss 110 prosent mot utrygge situasjoner, sier kommunikasjonsdirektør og myndighetskontakt Stig S. Kvendseth i ConocoPhillips Norge til NTB.

I første omgang vil ikke-essensielt personell bli sendt i land eller forflyttet til sikrere installasjoner på feltet.
Avmanningen starter tirsdag.
– Vi følger nøye med på været, og får hele tiden oppdateringer fra Meteorologisk institutt. Hvor lenge de ansatte vil bli holdt av plattformene avhenger av hvordan værbildet utvikler seg, sier Geirmo til NTB.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger