Eldfisk-ja fra Ptil

Publisert 28. mai 2013

ConocoPhillips Skandinavia AS har fått Petroleumstilsynets (Ptils) samtykke til gjennomføring av bemannede undervannsoperasjoner i forbindelse med at det skal bygges en ny innretning på Eldfisk.

Eldfisk er et oljefelt i Ekofisk-området, som startet produksjonen i 1979. Bruk av ny teknologi har ført til at feltet kan fortsette å produsere i lengre tid enn opprinnelig antatt.

Som et ledd i å opprettholde en hensiktsmessig infrastruktur i området, skal det bygges en ny bolig-, brønnhode- og produksjonsinnretning med broforbindelse til den eksisterende Eldfisk E-innretningen.

Prosjektet innebærer også endringer i undervannsrørledninger og andre modifikasjonsarbeider, blant annet i forbindelse at Embla-feltet skal tilknyttes den nye innretningen på Eldfisk.

Undervannsoperasjonene vil foregå i tre faser, den første fra slutten av mai i år. Deretter følger to nye faser i mai 2014 og april 2015.

Undervannsarbeidene skal utføres av Subsea 7. Arbeidene i 2013 vil bli gjennomført ved hjelp av DSV «Seven Pelican», mens arbeidene i 2014 og 2015 er planlagt gjennomført med DSV «Seven Havila».

– Samtykket forutsetter at ConocoPhillips gir Ptil en oppdatering av planlagte operasjoner i god tid før dykkeaktivitetene i 2014 og 2015 påbegynnes, skriver Ptil på sine hjemmesider.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger