Publisert 4. februar 2000

Electromagnetic Geoservices (EMGS) og Fugro offentliggjør at de har inngått et verdensomspennende samarbeid. Nå skal de klø hverandre på de rette stedene.

EMGS har sitt spesialfelt innen elektromagnetiske undersøkelser, mens Fugro har sitt innen geoteknikk, geovitenskap og seismisk kartlegging. Den nye samarbeidsavtalen skal gjelde fram til 2011, og vil gi Fugro full tilgang til EMGS’ marine metoder for undersøkelser og produksjon offshore, mens EMGS på sin side vil få tilgang til Fugros omfattende globale markedsapparat og ekspertise innen marine disipliner.

Begge selskapene vil også samarbeide innen multiklientavtaler og globale teknologiprosjekter, melder selskapene i en pressemelding.

Likeve; det er ikke bare håndtrykk og smil involvert. Som en del av avtalen gir Fugro et lån på 150 millioner kroner; et lån som på et senere tidspunkt kan omgjøres til eierandeler i EMGS.

Roar Brekker, konstituert direktør for EMGS, og Steve Thompson, Fugros sjef for geofysikkavdeling, uttrykker begge stor entusiasme for den nye avtalen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger