Eltek med nytt system for offshore kraftforsyning

Publisert 19. juli 2013

Teknologiselskapet Eltek har utviklet et nytt kraftforsyningssystem som kan bidra til å øke operasjonell sikkerhet på skip og offshoreinstallasjoner.,Det nyutviklede kraftforsyningssystemet er modulbasert, og hovedtanken er å redusere det store antallet individuelle strømforsyningskilder.

– Mye av utstyret om bord på skip og plattformer er avhengig av likestrøm og vekselstrøm med batterier som back-up i dag får dette utstyret kraft fra individuelle strømkilder og forskjellige fabrikater som er plassert over hele installasjonen, uten sentral overvåking eller back-up. Hovedtanken bak Elteks Marine Power system er å redusere det store antallet individuelle strømforsyningskilder, og i stedet benytte ett sentralt komplett system som leverer likestrøm og vekselstrøm, med kontinuerlig overvåking og modulær/redundant back-up til alle kritiske applikasjoner, skriver Eltek i en melding til Petro.no.

– Med ett sentralt system for likestrøm og vekselstrøm trenger man kun å drifte ett system. Man vil også ha et felles overvåkingssystem for hele skipet, riggen eller produksjonsplattformen. Det betyr færre strømkilder som kan svikte, mindre vedlikehold, færre leverandører og kostnader knyttet til dette, og redusert risiko for kostbar nedetid, sier Ole Johan Oterholm, leder for Marine & Offshore i Eltek.

Ifølge selskapet består systemet av ett eller flere redundante systemer med batteriback-up som konverterer vekselstrøm, som kommer fra generatorer eller sjøkabler, til en likespenning som distribueres til andre systemer i installasjonen.

– Det DNV-godkjente systemet er tuftet på 40-års teknologierfaring fra liknende landbaserte løsninger, opplyser Eltek.

Systemet er modulbasert, noe som betyr at dersom noe i systemet skulle svikte eller trenger utskifting, er det bare å bytte modulen. Resten av systemet behøver ingen intervensjon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger