Emas med Hansteen- og Aasen-kontrakter

Publisert 14. mars 2013
Emas Amc er tildelt kontrakter for Aasta Hansteen og Ivar Aasen.

,

Emas Amc er tildelt kontrakt fra Statoil for transport og installasjon av undervanns template-strukturer på Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet. Aasta Hansteen-feltet, med havdyp ned til 1.300 meter, er lokalisert 300 km vest for Bodø.

– Vi er svært glade for å ta del i dette prosjektet. Emas Amcs involvering er en tillitserklæring til våre subsea-tjenester, og prosjektet bygger videre på vårt gode samarbeid med Statoil på norsk sokkel. Vi ser frem til å nå nye milepæler sammen med Statoil i denne regionen, sier C J D’Cort, CEO i Emas Amc.

Kontrakten omfatter transport og installasjon av to 4-slot template-strukturer og én single-slot template-struktur. Alle template-strukturene vil bli transportert fra Aker Solutions’ fasiliteter i Sandnessjøen. Emas Amc vil benytte det høyteknologiske subsea-konstruksjonsfartøyet «Lewek Connector» i transport- og installasjonsarbeidet, og i størst mulig grad benytte lokale leverandører i Sandnessjøen knyttet til forberedende aktiviteter og fartøysforsyninger.

– Aasta Hansteen-feltet er lokalisert i et område med tøffe værforhold og dypt vann. «Lewek Connector», med sin stabilitet i offshore-operasjoner og krankapasitet på 400 tonn, samt rekkevidde ned til havdyp på 3.000 meter, representerer det perfekte konstruksjonsfartøyet for oppdraget, sier Svein Haug, Regional Head for Emas Amc i Europa og Afrika.

Engineering og planlegging vil bli ledet fra Emas Amcs kontorer i Oslo. Offshoreoperasjonene knyttet til transport og installasjon vil finne sted i 2015.

Ivar Aasen
EMAS er også tildelt EPCI-kontrakt av Det norske for levering av tjenester tilknyttet konstruksjon og installasjon av rørledninger på Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på om lag USD 165 millioner, tilsvarende 949,62 millioner kroner etter dagens kurs.

– Ivar Aasen-feltet er et av de største oljefunnene på norsk sokkel de siste årene, og vi er glade for å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten. Tildelingen er et resultat av vår strategi for å etablerere oss som en ledende, global aktør i subsea-konstruksjonsmarkedet, og bekrefter vårt fokus på globale subseaoperasjoner, sier Lionel Lee, Managing Director/Group CEO i Ezra Holdings.

– Kontrakten kommer som en følge av vår innsats for å styrke relasjonen til nøkkelaktører innen olje og gass i Nordsjøen. Prosjektet er vårt første i denne størrelsesorden for legging av stive rør i denne regionen, og føyer seg til vår voksende portefølje av globale EPCI-prosjekter, sier C J D’Cort.

Ivar Aasen-feltet inneholder om lag 150 millioner fat oljeekvivalenter (boe), og er lokalisert 180 km utenfor kysten av Stavanger. Kontrakten omfatter prosjektledelse, detaljert engineering, anskaffelse, konstruksjon og installasjon av tre 10 km lange stive rør via tromler, og inkluderer spoler, rørledning og slutning (PLET), samt havbunnsintervensjon. Emas Amc vil også installere, med en opsjon for anskaffelse, en undervanns kraftkabel mellom den nærliggende Edvard Grieg-plattformen og Ivar Aasen-plattformen.

Prosjekledelse og engineering vil starte umiddelbart, og vil bli håndtert av Emas Amcs kontor i Oslo. Offshoreaktivitetene er planlagt å starte i 2015, med ferdigstillelse i 2016.

– Vår involvering i dette store prosjektet representerer en viktig milepæl for Emas Amc, demonstrerer vår posisjon i Nordsjøen, og vår styrke som leverandør av integrerte tjenester innen SURF-segmentet. Vi ser frem til å samarbeide med Det norske og lisenspartnerne fra planlegging til gjennomføring, og skal levere i henhold til de høyeste standarder innen helse, miljø og sikkerhet, sier Haug.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger