EMAS Offshore vinner Thailand- og Vest-Afrika-kontrakter

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 7. juli 2015

EMAS Offshore har sikret seg tre nye charter-kontrakter med oljeselskaper i Vest-Afrika og Thailand til en verdi på mer enn USD 24 millioner (over NOK 193 millioner), inkludert opsjoner.

I Thailandgulfen, er EMAS Offshores to andre kontrakter med EMAS Energy, et selskap som tilhører Well Services-avdelingen til Ezra Holdings Limited. En av kontraktene er en del av et integrert og helhetlig løsning for et stort oljeselskap i Thailand, og er et charter for et plattformsupplyskip (PSV), mens den andre kontrakten gjelder levering av et AHTS-fartøy for et nasjonalt oljeselskap, begge tildelt etter en anbudsprosess. Arbeidet omfatter levering av innkvartering, tauing, ankerhåndtering og logistikkstøtte til olje- og gassproduksjonsplattformer, og kontraktenes verdi er ca. USD 12 millioner (over NOK 96 millioner).

EMAS Offshore: – Glad for å se at strategien virker

I Vest-Afrika, skal EMAS Offshores ankerhåndterer (AHTS) levere tjenester som inkluderer tauing, utføre ankerhåndtering og posisjonering av rigger og andre flytende innretninger for et stort oljeselskap.

– Vi har en klar fordel av å kunne distribuere fartøy globalt. Jeg er glad for å se at vår strategi om å fokusere vår innsats i Vest-Afrika, der offshorevirksomhet forblir frisk, gir resultater, sier administrerende direktør i EMAS Offshore, Jon Dunstan, i en pressemelding.

– I tillegg demonstrerer suksessen i Thailand synergien vi har innenfor EMAS og vår evne til å levere integrerte løsninger. Dette er nok et konkurransefortrinn vi kan utnytte, sier han.

Den gjennomsnittlige kontraktslengden for kontraktene er ca. 1,1 år og charter er forventet å starte i fjerde kvartal 2015.

Selskapet er en offshore tjenesteleverandør som tilbyr offshore support, overnatting, konstruksjon og produksjonstjenester til olje- og gassindustrien.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger