EMAS skal legge Martin Linge-kabel

Publisert 7. august 2014

Kontrakten med ABB High Voltage Cables på Martin Linge-prosjektet til Total Exploration Norway omfatter legging av en av verdens lengste, undersjøiske HVAC-kabler.,EMAS AMC, subseadivisjonen av Ezra Holdings Limited, er tildelt kontrakt for legging av høyspentkabel på Martin Linge-prosjektet i Nordsjøen fra ABB High Voltage Cables i Sverige. Kontrakten er en del av kontraktene Ezra Holdings Ltd annonserte 21. mai i år.

– Vi er glade for å annonsere en kontrakt innen dette strategisk viktige segmentet. Prosjektet omfatter legging av en av verdens lengste, undersjøiske HVAC-kabler. Kabelen, som skal gi elektrisk kraft til offshore-installasjonene på Martin Linge- prosjektet, strekker seg fra Kollsnes og 160 kilometer ut i Nordsjøen. EMAS AMC har tradisjon for å sette nye rekorder, og dette er en mulighet til å gjøre det nok en gang, sier Svein Haug, Regional Head for EMAS AMC i Europa og Afrika.

Elektrifisering av offshore-installasjoner er et mye omtalt tema, som en del av viktige initiativer for å redusere utslipp av klimagasser knyttet til olje- og gassaktivitetene på den norske kontinentalsokkelen.

– EMAS AMC har ingeniør- og fartøykapasiteter for komplisert kabellegging og subsea- installasjon. Vi vurderer kontinuerlig potensielle prosjekter, i alle våre nøkkelregioner, og opplever positive tilbakemeldinger i markedet, sier Haug.

Offshore-operasjonene på Martin Linge-prosjektet er planlagt for andre kvartal 2015.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger