EMGS kjøper seg opp i North Energy

Publisert 20. august 2014

– Medfører en ytterligere styrking av North Energys finansielle posisjon.

North Energy ASA viser til den ekstraordinære generalforsamlingens vedtak om utstedelse av et konvertibelt lån til Electromagnetic Geos ASA (EMGS) på 75 millioner kroner den 13. februar 2014.

North Energy har mottatt en konverteringsmelding fra EMGS om å konvertere 28,4 millioner kroner av det konvertible lånet til aksjer i North Energy. Den resterende lånebalansen på 46,6 millioner kroner har betalingsforfall 2. september 2014.

Selskapet vil gjennomføre konverteringen av lånet til aksjer i henhold til generalforsamlingens vedtak så snart som praktisk mulig. Aksjer som blir utstedt som følge av konverteringen vil bli utstedt til kurs 4,1451 kroner per aksje. Selskapet vil følgelig utstede 6,851,463 nye aksjer til EMGS. EMGS eier etter konverteringen 11,851,463 aksjer i North, tilsvarende 9,96 prosent.

– North Energy ser positivt på at EMGS har valgt å konvertere lånet til aksjer. Konverteringen medfører en ytterligere styrking av North Energys finansielle posisjon. Vi ønsker EMGS velkommen som en stor aksjonær i selskapet og ser frem til et nært samarbeid videre , kommenterer administrerende direktør Erik Karlstrøm i en børsmelding.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger