EMGS satser stort på Mexico

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 16. juli 2015

EMGS har fått tillatelse fra Mexicos nasjonale hydrokarbonkommisjon (CNH) å kjøpe ca. 88.000 kvadratmeter med 3D EM multiklientdata i Salina de Itsmo-bassenget, offshore Mexico.

EMGS skriver i en pressemedling at de vil prioritere å skaffe EM-data for de fremtidige budrundene i Mexico. Disse er skissert i Mexicos femårsplan for leting og utvinning av hydrokarboner for 2015 til 2019, og ble annonsert av landets energidepartement i begynnelsen av juli.

EMGS: – Vi er glade og oppmuntret

– Vi er glade og oppmuntret av den nylig annonserte femårsplanen for fremtidige lisensrunder offshore Mexico. Det passer godt med våre planer i Mexico og de mottatte CNH-tillatelsene, og gjør oss i stand til å aktivt søke finansiering av våre prosjekter, sier president i EMGS for Nord- og Sør-Amerika, Juan M. Santana, i en pressemelding.

EMGS har nesten fem års driftserfaring i Mexico, blant annet i Perdido Trend nær grensen til USA.

Leteområdet Salinas, i Sør-Mexico, omfatter store strukturer med potensial for verdensklasse reservoarer og oljeansamlinger. EMGS har gjennomført omfattende undersøkelser og utviklet kompetanse til å identifisere og tolke EM indikatorer, og kan dermed gi oljeselskapene ekstra geofysisk informasjon.

EMGS er et norsk selskap som ble etablert i 2002, og som utvikler og bruker leteteknologi for å finne hydrokarboner under havbunnen. Selskapet har totalt rundt 360 tilsatte, inkludert innleide. Av de 360 er 112 tilsluttet hovedkontoret i Trondheim.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger