Publisert 4. februar 2000

En av tre unge kan tenke seg en jobb i oljenæringen, og mer enn 60 prosent av nordmenn mellom 15 og 19 år tror fremtidsutsiktene for bransjen i Norge er gode.

VIL FORTSATT TIL OLJEINDUSTRIEN: Unge
arbeidssøkere. (Foto: OLF)

Disse tallene kommer fra en opinionsundersøkelse Synovate har utført for Oljeindustriens Landsforening.

– Undersøkelsen viser at olje- og gassindustrien har et godt rekrutteringsgrunnlag i årene som kommer. Spesielt gledelig er det at så mange som en av tre sier at de kan tenke seg å jobbe i næringen, sier fagsjef kompetanse i OLF, Thina Hagen, i en pressemelding.

årlige undersøkelser om hvilke selskaper som blir sett på som mest attraktive arbeidsgivere av ingeniør- og økonomistudenter viser at oljerelaterte bedrifter også topper listene som mest attraktive.

– Dette viser at unge finner næringen mer interessant etter hvert som de får mer kunnskap om hvilke jobber de kan få, sier Hagen, som også sier hun er svært fornøyd med at norsk ungdom ser gode fremtidsutsikter i bransjen.

Det som derimot ikke er så positivt, er et manglende kunnskapsnivå om hvilken utdanning en bør velge for å kvalifisere til en jobb i oljebransjen.

– At unge velger real- og teknologifaglige utdanningsretninger er svært viktig både for olje- og gassindustrien og for den framtidige kunnskapsnasjonen. Skal vi fortsette å være ledende i verden på teknologi, har vi et felles ansvar for å få unge til å velge denne type utdanninger, sier Hagen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger