Publisert 4. februar 2000

(Aberdeen) Wild Well Control fortsetter å bygge på suksessen selskapet hadde med Macondobrønnen i Mexicogulfen i fjor, med nytt kontor i Aberdeen og et helt nytt beredskapssystem kalt GSWCS.

KLIPPERE: President i WWC, Freddy Gebhard (t.v) viser
den britiske energiministeren Charles Henry hvordan en
«shear», eller borestreng/rørkutter, fungerer (Foto: WWC).
Under: BOP capping stacken er tilsvarende den som ble
brukt under Macondoutblåsningen. (Foto: WWC)

Det nye systemet, Global Subsea Well Containment System (GSWCS), skal være stasjonert i Skottland men dekke behov i hele Europa, Afrika og Midt-østen. Inkludert i pakken er fire essensielle elementer nødvendig i forbindelse med brønndreping: Brønnplugging, subsea oppsamlingssystemer, opprydningsutstyr og dispergeringsmidler. Alle elementene er basert på erfaringer selskapet gjorde seg under drepingen av Macondobrønnen i Mexicogulfen i 2010.

Wild Well Control sier selv selskapet har investert mellom 37 og 40 millioner dollar i utstyret, som skal være kompakt, klart og lett å transportere rundt i verden på kort varsel.

Politisk ros
Den britiske energiministeren Charles Hendry besøkte åpningen av det nye kontoret til WWC i Aberdeen denne uken, og var imponert over det han så:

– Det er fortsatt mye penger å tjene på ressurser i Nordsjøen, og jeg er ikke overrasket over at selskaper ønsker å etablere seg her. Jeg ønsker Wild Well Control hjertelig velkommen til Storbritannia, og det utstyret de setter opp her vil betraktelig øke våre responsmuligheter skulle det skje en utblåsning, sa Hendry.

Wild Well Control har til vanlig en finger med i spillet i 80 prosent av alle brønnutblåsninger på verdensbasis. Nå vil de altså bli i stand til å være på plass med nødvendig utstyr enda raskere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger