– En god løsning for den norske leverandørindustrien

Publisert 20. mars 2024

-Ventyr er et spennende konsortium, hvor Parkwind har solid erfaring med utbygging av havvind. Parkwind har allerede vist stor interesse for å mobilisere den norske leverandørkjeden, og vi er glade for å ha dem med som medlem hos oss i Norwegian Offshore Wind.

Slik kommenterer leder Arvid Nesse i Norwegian Offshore Wind onsdagens nyheter om at Ventyr vant auksjonen om å bygge ut havvind i Sørlige Nordsjø II.

-Med NorSea som en sterk norsk partner innenfor havner og infrastruktur har vi tro på at dette blir en god løsning for den norske leverandørindustrien. Med Ingka Investments har de en solid investor på laget, som også har signalisert at de vil være med i konkurransen om å få bygge ut Utsira Nord. Dette er et positivt signal om at aktørene forventer kostnadsreduksjoner. Dagen i dag er en gledens dag hvor nok mange i industrien kan puste lettet ut. Med flere aktører som har trukket seg har selvsagt de siste ukene vært ekstra spennende.

Ventyr vant med en bud på 115 øre per kilowattime. Auksjonen var lagt opp slik at aktørene skulle «underby» hverandre i å si hvor mye statsstøtte de vil trenge for å bygge bunnfaste vindmøller helt sør i Nordsjøen.

Vinnerbudet endte på 115 øre per kilowattime. Når den vindvektede månedlige strømprisen går under 115 øre, er det staten som utbetaler differansen til Ventyr. Når den går over 115 øre, utbetales dette til staten, forklarer energiminister Terje Aasland (Ap).

– Det neste som skal skje er at kontrakten mellom staten og Ventyr skal signeres, det skjer senest innen fire uker, sier Aasland.

Siste fra forsiden

Har satt Hanz i produksjon

+

Rusten BOP sendt til land for overhaling

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger