Publisert 4. februar 2000

En i Norge innrømmer at det er utfordrende å holde tidsplanen for Goliat-utbyggingen, der produksjonsstart skal være i 2013.

Når Eni Norge nå skal ut i kaldt Barentshavs-vann med Goliat-utbyggingen, er det mye som skal klaffe. Petroleumstilsynet har allerede pekt på flere avvik ved byggingen av Goliat FPSO, og det har tidligere vært spekulert i om Eni må utsette produksjonsstarten i 2013. Teknisk ukeblad skrev tidligere i år at det var til dels store problemer i prosessen.

LES OGSå:

Flere avvik med Goliat FPSO

Under et seminar i Stavanger i dag, GMC Fokus, med temaene Nordområdene, vinterisering og kaldt klima, forklarte direktør HMSK i Eni om en del av utfordringene, både under bygging, og kommende driftsutfordringer.

– Jeg har sett utviklingen av FPSO-en, og det går raskt. Men å holde tidsplanen er veldig utfordrende. Blant annet ligger Huyndai etter, samt at det er mange leveranser som skal på plass samtidig, noe som også kan være vanskelig, sa hun i en del av foredraget, som handlet om Goliat, vinterisering og nordområdene.

For med arktiske/subarktiske strøk, følger det også med lave temperaturer, lite dagslys, og og en rekke andre utfordringer.

– Utendørs arbeid i lave temperaturer, nedbør, og sjøsprøyt er blant tingene vi er nødt til å væ. Med mørket har vi blant annet state of the art radarer, IR-kameraer og stand by-fartøy, sa hun.

Til Petro Media News forklarer hun at de viktigste utfordringene går på at menneskene som skal jobbe i det kalde området, skal være sikre.

– For eksempel skal alt være tilrettelagt sånn at ingenting går utover sikkerheten. Vi kan ikke ha en livbåt full av is og snø, sier hun.

Når det gjelder utfordringene med å holde tidsplanen, vil hun ikke utdype noe.

– Jeg verken kan eller bør si noe om dette. Det er ikke mitt område, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger