Publisert 4. februar 2000

Oppturen på Aldous Major Sør var ikke den eneste gode letenyheten på norsk sokkel denne uken: Norvarg var også en innertier, og operatør Total fant det mellom 10 og 50 milliarder Sm3 gass.

HAPPY CAMPER: Trygve Pedersen og Rocksource fikk vist
hva selskapets proprietære EM-teknologi akn gjøre på
Norvarg, og resultatet ble et særs respektabelt gassfunn
(Foto: Magnus Birkenes)

Det var på forhånd knyttet stor spenning til Norvarg, som befinner seg rundt 250 kilometer nord for Melkøya, i en værhard og kald del av Barentshavet.

Nå har operatør Total kunngjort at letingen i brønn 7225/3-1 i lisens 535 var en suksess. Det ble påvist gass i både jura- og trias-lag, og foreløpig ligger det an til at Norvarg inneholder mellom ti og 50 milliarder Sm3 utvinnbar naturgass.

Det har også blitt gjennomført en strømningstest, og feltpartnerne klarte her å produsere 180 000 Sm3 gass per strømningsdøgn gjennom en 44/64 tommers dyseåpning. Gassen skal ikke innholde store mengder av hverken CO2, nitrogen eller hydrogensulfid.

Fornøyd partner
Feltpartner Rocksource er fornøyde med resultatet, some r delvis basert på undersøkelser gjort i forkant med selskapet proprietære EM-teknologi (elektromagnetiske undersøkelser).

– Før boring brukte vi vår proprietære teknologi for å minske risikoen ved å bore etter hydrokarboner her. Norvarg var en utfordring, med hydrokarboner i flere lag, noe som ble spådd på forhånd. Nå er det gode sjanser for at dette kan bli bygget ut i fremtiden, sier Rocksource-høvding Trygve Pedersen i en kommentar.

Borekronen stoppet på 4.150 meter under sjøbunnen i 376 meters havdyp, og ble boret av Seadrills halvt nedsenkbare «West Phoenix». Lisens 535 ble delt ut som en del av 20. lisensrunde på norsk sokkel i 2009.

Feltpartnerne inkluderer Total (40%), Det norske oljeselskap (20%), North Energy (20%) og Rocksource (20%).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger