Publisert 4. februar 2000

Bergen Group har fått en bot på 250.000 kroner for brudd på arbeidsmiljøloven, for kritikkverdige forhold i forbindelse med utenlandske gjestearbeidere.

Det er TV2Nyhetene som har avslørt kritikkverdige forhold i forbindelse med bruk av ukrainske gjestearbeidere ved verftet. Avsløringen skjedde først i 2008, og resulterte i at både UDI og Arbeidstilsynet anmeldte Bergen Group. Nå har Bergen Group vedtatt forelegget på 250.000 kroner.

– Vi er veldig fornøyd at det endelig er kommet en konklusjon i denne saken, vi synes det har tatt litt lang tid, og hadde ønsket oss at den kom litt før sånn at det hadde hatt en litt mer preventiv virkning, sier regiondirektør Kari Anne Birkeland i Arbeidstilsynet Vestlandet til TV2.

TV2 avdekket at Bergen Group blant annet ikke hadde rapportert inn de ukrainske arbeiderne til skattemyndighetene, og at selskapet hadde feilinformert UDI og politiet når det ble søkt om arbeidstillatelse.

Boten som nå blir pålagt Bergen Group gjelder brudd på arbeidstidbestemmelser i forhold til gjestearbeidere.

Bergen Group sier til TV2 at de for lengst har ryddet opp i forholdene, og at forelegget er i tråd med det de selv konstaterte da de ble gjort oppmerksomme på forholdene i 2008.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger