Publisert 4. februar 2000

(OTC, Houston) SeaFlex Riser Technologies, et forretningsområde i Kongsberg Oil and Gas Technologies, lanserer denne uken en ny versjon av sitt Riser Management System (RMS) i Houston.

NY OG BEDRE: SeaFlex benyttet årets
OTC til å lansere en ny versjon av sitt
program for stigerørskoordinering- og
styring (Foto; MAGNUS BIRKENES)

RMS-systemet for styring av stigerør, først lansert i 1997, er ment å spare både tid og penger for boreoperatørene, først og fremst gjennom kontinuerlig beregning av optimal posisjonering av riggen, noe som redusere laster og slitasje på boreriseren.

Kongsberg lover at det nye systemet skal være lettfattelig og enklere å bruke noen gang, noe som skal gi besparelser både i planleggings- og gjennomførelsesfaser. Systemet er allerede velbrukt av en lang rekke boreoperatører, og er nyttig ved kompliserte strømforhold og store vanndyp.

Nye funksjoner
– Noe av det som er nytt i denne versjonen, er blant annet muligheten for å plassere to rørstrenger i vannet samtidig, og koordinere og tilrettelegge for riktig posisjoneringsanbefalinger og råd for styring. Vi har også implementert det vi har kalt «joint tracker»; et system for overvåkning av elementene i borestigerøret i inspeksjonssammenheng, samt muligheter for å planlegge flere operasjoner samtidig. Det er rett og slett bedre muligheter for multitasking, forklarer Rune Haakonsen, president for SeaFlex Riser Technology, til Oilinfo fra Kongsberg-standen i Houston.

Den nye versjonen av RMS ble godt drevet fram av ønsker fra en ny, stor ikke-offentliggjort brasiliansk kunde, som ønsker det for bruk på den brasilianske sokkelen.

– De store saltlagene på brasiliansk sokkel vanskeliggjør nøyaktig seismikk, og dermed er det en stor fordel for operatørene der å kunne kjøre boreoperasjoner og testproduksjon fortløpende; flytte fra én brønn til en annen med stigerøret fortsatt i vannet, forklarer Haakonsen videre.

Selv om det blir lansert som en OTC-nyhet, er det ikke et produkt som blir flagget veldig høyt, da RMS selges gjennom Kopngsberg Maritime-systemet. 17 slike systemer er i dag i bruk på verdensbasis.

– I tillegg har vi i overkant av 30 systemer i bestilling, og disse vil selvsagt nå få den nye, oppgraderte versjonen, forklarer Pål Slotterøy, sjef for forretningsutvikling i SeaFlex, til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger