Publisert 4. februar 2000

Norske Saga Oils satsing i Russland griper stadig mer om seg. Nå kan selskapet melde om flere positive boreresultater og påfølgende reserveøkninger.

Saga Oil har sitt forfeste i Orenburg-regionen, og har i løpet av 2008 hatt stadig større suksess med sine landbaserte boreoperasjoner. Vårens leteboringer har nå resultert i ytterligere reserver på allerede eide felt, samt lagt grunnlaget for kjøp av enda flere lovende prospekter i samme område.

Selskapet har hatt stor suksess på East Shaltinsky-feltet, og den nylig borede brønn #107 var opprinnelig ment som en vanninjeksjonsbrønn på feltet. I stedet traff Saga igjen olje, fordi olje-vann kontakten viste seg å være fem meter lavere enn først antatt. Oljesonen i dette området øker dermed til 24 meter i kuppelseksjonen, melder selskapet.

– Det siste funnet viser at Rodnikovsky lisensen fortsetter å vise nye potensialer og øker SAGA sin reservebase. Den faktiske økningen i reservene i den nordlige blokken vill bli publisert når de nye olje-vann korrelasjonsdataene har blitt benyttet i ny simulering av 3D seismikk for feltet, sier Malvin Høydal, Saga Oils administrerende direktør, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger