Publisert 4. februar 2000

Genesis Petroleum Norway, en nykommer på norsk sokkel, klarte å lande eierinteresser i tre lisenser i TFO2007. Det fører til en dobling av selskapets sikre reserver.

Genesis Norge har fått eierandeler i blokkene 26/2 og 31/11, 6609/8, 9, 10 og 11 (deler) og 6609/8 og 9 (deler under krittalder).

De første blokkene ligger rundt 75 kilometer sør-sørvest for Troll og 75 kilometer sørøst for Oseberg, og det er allerede skutt litt 2D-seismikk i området. Nå skal partnergruppen, bestående av StatoilHydro (50%, operatør), Petoro (20%), Wintershall (15%) og Genesis (15%) undersøke nærmere før eventuelle avgjørelser om boring blir tatt.

Det andre området dekker rundt 630 kvadratkilometer, ligger 80 kilometer nordøst for Norne, og er også målet for ytterligere seismikk før mer skjer. Partnerne inkluderer Lundin og E.ON Ruhrgas.

Tredje tildeling er en del av samme område som nummer to, men dekker andre geologiske forhold. Der er det allerede skutt 2D og 3D seismikk, og Genesis sier det er «lovende». Partnerne her inkluderer Lundin, Petoro og E.ON.

– Disse tildelingene er viktige, ettersom de dobler våre sikre reserver. Vi gleder oss til å jobbe med E.ON Ruhrgas, Petoro og StatoilHydro for første gang, og har en god teknisk stab klar for jobben fremover, sier Michael Haagaard, daglig leder for Genesis Norge, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger