Endelig en slank smartklokke

Publisert 15. mars 2014

Samsung Galaxy Gear Fit har bøyd skjerm og får deg i form.

Denne artikkelen stod på trykk i Petromagasinet 1/2014

Elektronikkprodusentene har de siste årene gjort jevnlige forsøk på å lage en smartklokke, der de har puttet inn alskens funksjoner du vanligvis ville trengt mobiltelefonen din for å bruke. Felles for samtlige er at de har vært store og klumpete, og man har strengt tatt aldri greid å spre denne ”må ha”-følelsen.

Men så lærte mobilprodusentene seg hvordan man lager bøyde skjermer, og derfra var veien kort til en av Samsungs ferskeste nyvinninger: Galaxy Gear Fit.

Pulsmåling uten belte


En infrarød sensor erstatter det klassiske pulsbeltet.

Gear Fit er som navnet antyder spekket med treningsprogramvare, blant annet en digital, personlig trener som følger med på de fysiske utfoldelsene dine. Det er også utstyrt med en infrarød sensor som måler pulsen din uten at du trenger ha et svett pulsbelte klistret rundt livet.

Smartklokken er utstyrt med en bøyd skjerm med en størrelse på drøyt 1,84 tommer, og her snakker vi om en langflat variant som bøyer seg rundt håndleddet ditt. Skjermtypen er Super AMOLED, altså den samme teknologien som brukes i de beste mobilskjermene. Med en oppløsning på 432 x 128 piksler får du et bilde som er mer enn skarpt nok til å vise alle detaljene du trenger. Hele sulamitten veier knappe 27 gram.

Siden Samsung tilfeldigvis også er verdens største mobilprodusent kan Gear Fit selvsagt kommunisere med mobilen din. For å holde størrelsen nede (klokken skal tross alt brukes til trening) får du imidlertid verken mikrofon, høyttaler eller kamera, så her er du begrenset til ren synkronisering av treningsfunksjoner og varsler om anrop, meldinger eller annet som dukker opp på telefonen din.

Gear Fit er ellers IP67-sertifisert, noe som innebærer at den er helt støvtett, og at den tåler å bli senket i vann ned til én meters dybde.

Samsung Gear Fit skal lanseres på global basis i løpet av april. Prisen er foreløpig ikke offentliggjort, men ryktebørsen plasserer den rett rundt 199 euro, altså drøyt 1600 kroner.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger