Publisert 4. februar 2000

(OTC 2011) Aker Solutions vil gjøre en innsats for fellesgodene, og neste vår lanserer selskapet myDrilling, en samarbeidsplattform som vil ta IO-ambisjonene til et nytt nivå. Flere har meldt sin interesse.

HOLISME I FOKUS: To av pådriverne bak Aker Solutions’ nye myDrilling-plattform, leder for utstyrutvikling Pål Skogerbø og prosjektleder for nye produkter Arnt Aske, sier den nyer løsningen vil ta IO til et helt nytt nivå.
(Foto: Magnus Birkenes)

(Houston:) Det har i flere år vært en nærmest uoverkommelig oppgave å få de mange tilbyderne av Integrated Operations (IO)-løsninger på markedet til å samles om én standard for informasjons- og erfaringsutveksling på tvers av egne og andres rigger, systemer, skip og ansatte. Det har i praksis ført til at mye av IO-satsingen har strandet i optimaliseringsfasen, og ikke kommet seg over i den avgjørende prestasjonsfasen.

Det vil Aker Solutions nå prøve å endre på, og vil i første runde bruke over hundre millioner kroner på å utvikle myDrilling – en multidisiplinær, digital samarbeidsplattform for behandling av riggdata og all relatert informasjon i sanntid.

Den vil kunne brukes på alle former for verktøy, fra ordinære datamaskiner til telefoner og iProdukter, og vil blant annet kunne ta for seg, organisere og effektivisere HMS-systemer, nedetidsproblematikk, deleforespørsler, driftssikkerhet og boreovervåkning.

Nå med tillit

– Vi ligger ikke an til å tjene penger på dette systemet direkte, men indirekte vil det gagne hele bransjen, og slikt sett også oss. Det vil øke verdien i hele verdikjeden, samt styrke samarbeidet mellom leverandør, kontraktør og operatør. Det ligger en holistisk tankegang bak denne viktige satsingen, forklarer prosjektdirektør for myDrilling, Arnt Aske, til Oilinfo fra selskapets stand på OTC i Houston.

Tillitsaspektet og sjanser for at løsningen klarer å etablere en ny standard blir bedre av at hver kunde får tilpasset løsningen etter sitt behov, og at tredjepartssystemer kan få tilgang til informasjonsflyten.

Fleksibelt
Aker Solutions har satset hardt på ny teknologi under utviklingen av produktet, som baserer seg på semantisk teknologi fremfor hardkoding. I praksis betyr det at systemet er automatisert og fleksibelt, noe som vil lette interaksjonen mellom menneske og maskin.

– I 2011 skal vi kjøre piloter og tester på våre egne rigger. Dette er noe vi tror de andre riggeierne vil være med på, og vi har allerede flere sentrale kunder med på tanken, sier Aske.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger