Endelig får du bytte tastatur på iPhone

Publisert 7. juni 2014

Ny versjon av iPhone-plattformen kommer til høsten, og gir Android-leiren et argument mindre., Det er lite trolig at det noen gang vil bli en unison enighet om hvilken mobilplattform som er best av Googles Android eller Apples iOS, og begge sider har enorme fanskarer. De ivrigste medlemmene i disse finner du på ett hvert mobilrelatert diskusjonsforum, der det daglig argumenteres for hvorfor det ene er bedre enn det andre.

Et av de sterkeste argumentene for å velge en Android-telefon, er at du i større grad har muligheten til å selv velge hvilken programvare du vil bruke til forskjellige formål, mens Apple låser de fleste basisfunksjonene til sine egne løsninger.

En vesentlig del av ammunisjonen i Android-leiren forsvinner imidlertid når Apple slipper løs en ny versjon av iPhone-operativsystemet til høsten. I den nye versjonen – iOS8 – åpnes det for å installere skjermtastaturer som er utviklet av andre enn Apple. Akkurat som på Android, med andre ord.

Stort utvalg

På de drøyt 7 årene Android har eksistert har flere utviklere spesialisert seg på å lage best mulige skjermtastaturer. Et godt eksempel er Swiftkey , som i skrivende øyeblikk har fått toppkarakter av 183 186 forskjellige brukere. Det finnes også en rekke eksperimentelle tastatur som byr på nye måter å skrive på, og ikke minst varianter for de med store fingre.

Det er allerede bekreftet at nevnte Swiftkey vil komme til iPhone til høsten, og siden utviklerne selvsagt er interessert i å tjene mer penger er det all grunn til å tro at også resten av de mest populære tastaturene der ute blir laget i varianter for iPhone.

I tillegg til å åpne opp for tredjepartstaster, har Apple også gitt sitt eget tastatur en overhaling, med en forbedret ordlistefunksjon som kan «gjette» hele setninger ut fra de første ordene dine. Denne funksjonen vil bli bedre og bedre dess mer du bruker telefonen, da den «lærer» seg skrivestilen din.

Utvidede tastaturmuligheter er langt fra den eneste nyheten i den kommende plattformen. Det vil blant annet bli bedre samkjøring mellom Apples egne apper og tredjepartsprogramvare, en nyoppusset versjon av App Store og muligheten til å kjøre widgets – altså små apper som kjører direkte i nedtrekksmenyen.

Hele listen over endringer i iOS 8 kan du lese hos Apple]]

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger