Publisert 4. februar 2000

Siste operasjon for plugging av den løpske Macondo-brønnen har vist seg å være en suksess. BP melder nå at det ikke lekker mer, og at trykket er under kontroll.

– Brønntrykket er nå kontrollert av det hydrostatiske presset fra boreslammet, noe som er det ønskelige utfallet av operasjonen, skriver BP i en pressemelding.

Les også: Startet plugging av brønnen

Det ble startet pumping av boreslam og væske ned i brønn MC252, eller Macondo-brønnen, i går kveld klokken ni, og åtte timer inn i operasjonen ble strømmen stoppet. BP melder at det er mulig at det ikke vil bli pumpet ned mer slam hvis mengden som nå er nede i brønnen holder trykket under kontroll.

Les også: Seabird trår til i Golfen

Det ble startet testing av metoden i går kveld klokken sju, og etter to timers vellykket testing kunne det BP kaller en injeksjonstest starte, med hell.

Målet med de nevnte operasjonene har vært å drepe brønnen, og plugge brønnen helt. Det bores fremdeles to avlastningsbrønner for å fullføre pluggingen av brønnen fullstendig. Den første ble påbegynt 2. mai, og har nå fått på plass det siste av forinsgrørene. Arbeid på disse brønnene har ikke blitt utført mens injeksjonsoperasjonen har foregått. Avlastningsbrønnen vil etter planen nå Macondo-brønnbanen (ringrom) i midten av august. Deretter vil det påstartes sementering og dreping av brønnen.

Les også: Lekkasje stoppet BP test – igjen

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger