Publisert 4. februar 2000

Denne uken ble temaet for ONS 2010 i Stavanger presentert: økt energiforsyning til verden. Temaet skal blant annet gjenspeile offshoreindustriens ansvarsbevissthet.

Fanemeldingen «Energy for more people» er utarbeidet av en internasjonal komité av industrirepresentanter, og en del av målet blir å se nærmere på hvordan verden kan klare å bygge en bro mellom det økende energibehovet, miljøutfordringer og fallende produksjon. Komitéen blir ledet av Steinar Våge, administrerende direktør i ConcoPhillips Norge.

– Energi er en forutsetning for velstand og en høyere livskvalitet. Alle kurver viser et gap mellom fremtidig forbruk og det vi har av energikilder, samtidig som at miljøkonsekvensene må bli møtt. Med dette temaet akter vi å favne disse store utfordringene, sier konferansens administrerende direktør, Kjell Ursin-Smith, i en kommentar.

Det ble nylig kjent av forrige konferanses LNG-park neste år erstattes av en plattform basert på CO2-fangst; et tiltak Ursin-Smith sier bygger opp rundt hovedtemaet:
– Temaet er også et signal om at bransjen er sitt ansvar bevisst. Vi møter stor gehør for arbeidet vi nå gjør for å bringe inn disse nye elementene og vi vet at ved å bygge broer mellom de ulike miljøene legger vi til rette for kompetanseoverføring og idéutveksling, sier Ursin-Smith.

Det er ventet besøkende og deltagere fra over 100 land under konferansen, og utstillingsplassene er allerede så godt som utsolgt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger