EnerMech investerer i arbeidsplasser

Publisert 13. november 2014

Går mot trenden i Norge og øker arbeidsstokken med mer enn 20 prosent til neste år. – Vi mener at tjenesteindustrien behøver et tålmodig perspektiv, sier Trond Møller i EnerMech.,I en tid hvor mange bedrifter i Norge reduserer sin onshore- og offshorevirksomhet, vil EnerMechs gruppe for mekaniske tjenester utvide sitt eksisterende tilbud i Stavanger og Bergen gjennom å øke antall ansatte fra 60 til 75, samt investere NOK 32,5 millioner i nytt utstyr.

EnerMech leverer en rekke integrerte tjenester til olje- og gasssektoren, blant annet kraner og løfteutstyr, prosessutstyr-, rørledninger- og kontrollkabler (PPU), i tillegg til utleie av hydraulisk og annet utstyr.

– Vi rekrutterer ledere og teknikere med høy kompetanse til vårt norske team på 60, og til neste år vil vi foreta betydelige investeringer i nytt utstyr og infrastruktur, sier Trond Møller, daglig leder for EnerMech i Norge.

– Vi mener at tjenesteindustrien behøver et tålmodig perspektiv. Markedsindikatorene på medium og lang sikt ser lovende ut. EnerMech satser for fullt i Norge og vi vil være rustet for et oppsving når markedet bedrer seg.

EnerMech styrket nylig sin PPU-divisjon i Norge med ansettelsen av salgssjef Stian Urke. Selskapet vil ansette ytterligere personell innenfor divisjonene for kran og løfteteknikk, hydraulikk og utstyrsleie.

EnerMech har kontorer, verksted og lager i Stavanger og Bergen, og vurderer for tiden å opprette en tredje base i Norge.

– Et av våre viktigste mål, uansett hvor vi opererer i verden, er å ha lokale anlegg med ansatte som besitter lokalkunnskap, og hvor vi kan tilby eget utstyr. Dette sender et sterkt signal om at vi satser på det norske markedet, og det vil bidra til flere oppdrag, sier Møller.

– Vi viser til de gode resultatene som vi oppnådde innenfor kranfeltet, og det vellykkede arbeidet vi utførte på BPs Skarv -prosjekt. Dette styrker vårt renommé når det gjelder PPU-tjenester, og gjør innhugg i hydraulikkmarkedet. Vi satser på å utvikle dette fortrinnet videre. Vi vurderer for tiden flere anbud, som dersom de lykkes, vil være en plattform for å vise vårt potensial med hensyn til å levere integrerte tjenester som andre leverandører har vanskelig for å matche, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger