Eni åpnet nytt driftskontor i Hammerfest

Publisert 28. oktober 2013

Trapper opp satsingen i Nord-Norge.

Dersom alt går som det skal, åpner Goliat-feltet i Barentshavet neste år. Den største andelshaveren i feltet er Eni, som sitter med 65 prosent. Selskapet har forlengst startet forberedelsene til produksjonsstarten, og i dag åpnet selskapet et nytt driftskontor i Hammerfest.

Kontoret skal i første omgang romme de rundt 60 ansatte som allerede er stasjonert i Hammerfest i forbindelse med Goliat-feltet. Totalt er det plass til 120 ansatte i lokalene.

Hammerfest er hovedbase for Goliat-feltet.

– Nord-Norge og Barentshavet er strategisk viktig for Eni Norge. Vi har vært aktivt til stede her siden begynnelsen av 1990-tallet. Fremover vil aktivitetsnivået bare øke – både til havs og deretter med påfølgende virksomhet på land, sier administrerende direktør Andrea Forzoni i Eni Norge i en melding.

Han har stor tro på at det vil bli gjort nye olje- og gassfunn i Barentshavet, og mener etableringen av driftskontoret i Hammerfest er avgjørende for å kunne håndtere den forventede industrielle veksten i regionen.

– Vi stiller strenge krav til effektiv og trygg virksomhet. Derfor har vi skreddersydd tekniske løsninger for arktiske forhold i hele Goliat-konseptet. Slik sett vil den nye driftsenheten kunne styrke både kompetanse og bygge opp spesialistmiljøer i Hammerfest og regionen, sier Forzoni.

Omfattende satsing i nord

I tillegg til Goliat har Eni Norge eierskap i 17 lisenser i Barentshavet og operatørskap i ti av disse. Selskapet har blant annet 30 prosent eierandel i Johan Castberg, og er blant de oljeselskapene som satser mest i Nord-Norge.

– Med Goliat og Johan Castberg i porteføljen har Eni Norge nå et perspektiv på flere tiår for aktivitetene i Barentshavet. Det nye driftskontoret i Hammerfest sikrer oss et solid fotfeste i en tidlig fase i denne svært lovende petroleumsregionen, sier Forzoni.

LES OGSÅ: Vil ha Castberg-kontor i Hammerfest

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger