Eni og HitecVision styrker Vårgrønn – kjøper seg inn i Dogger Bank
Glenn Stangeland
30. juni 2022
Foto: Vårgrønn
Eni og HitecVision styrker Vårgrønn – kjøper seg inn i Dogger Bank
Glenn Stangeland
30. juni 2022

Plenitude (Eni) og HitecVision offentliggjør torsdag en avtale om å utvide virksomheten til deres felleseide norske fornybarselskap – Vårgrønn. 

Partnernes felles ambisjon er å utvikle Vårgrønn til å bli en betydelig aktør innen utvikling av havvind. Vårgrønns mål er å ha 5 GW kapasitet havvind installert og under utbygging innen 2030, med fokus på de nordeuropeiske markedene.

Som en del av denne avtalen vil Vårgrønn blant annet kjøpe Plenitudes 20 prosent eierandel i Dogger Bank (UK), som vil det være verdens største havvindpark når den kommer i full produksjon i 2026.

Gjennom transaksjonen vil HitecVision også øke sin eierandel i Vårgrønn fra 30,4 prosent til 35 prosent, mens Plenitude vil eie de resterende 65 prosent av selskapet.

I dag er Vårgrønn posisjonert i det norske havvindmarkedet og er del av konsortium for hver av de kommende lisensrundene for Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. På Utsira Nord samarbeider Vårgrønn med Equinor, mens på Sørlige Nordsjø II har Vårgrønn inngått samarbeid med Corio Generation (tidligere Green Investment Group) og det norske kraftselskapet Agder Energi.