Enige om fornybar-lovgivning

Publisert 11. juli 2014

Kan styrke norsk gass i det tyske markedet.

Fornybarsatsingen i Tyskland har svekket norsk gass posisjon i det landets energimarked, men en ny avtale kan bidra til å bremse den negative utviklingen: EU har inngått et kompromiss med Tyskland over hvordan landets framtidige lovgivning for fornybar energi kan tilpasses EUs regelverk for subsidier.

EU kommisjonen har analysert Tysklands oppdaterte lovgivning for fornybar energi. Loven skulle beskytte store industriselskap mot å bære kostnadene ved finansiering av grønn energi, og kommisjonen var bekymret for at dette ville gitt de samme selskapene en urettferdig konkurransefordel, melder energymarketprice.com.

Under avtalen inngått mellom Berlin og Brüssel, må tyske selskaper nå tilbakebetale opptil 30 millioner Euro de tidligere har mottatt i støtte til fornybar energi fra det tyske finansdepartementet. Dette kan gjøre energi i form av norsk gass mer konkurransedyktig.

Til gjengjeld har Brüssel nå godkjent tyskernes plan om å redusere fornybaravgiftene for tyske selskaper med 40 prosent fram til 2017, om de genererer sin egen elektrisitet, melder nettstedet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger